搜索

x

留言板

尊敬的读者、作者、审稿人, 关于本刊的投稿、审稿、编辑和出版的任何问题, 您可以本页添加留言。我们将尽快给您答复。谢谢您的支持!

姓名
邮箱
手机号码
标题
留言内容
验证码

引力理论的场方程与自由粒子运动方程的一般形式

陈方培

引用本文:
Citation:

引力理论的场方程与自由粒子运动方程的一般形式

陈方培

GENERAL FORMS OF FIELD EQUATIONS AND FREE PARTICLE'S EQUATIONS OF MOTION FOR THEORIES OF GRAVITATION

CHEN FANG-PEI
PDF
导出引用
  • 由物质场和引力场的较为广泛的拉氏函数密度及其在(εmn,ξμ)变换下的不变性出发,导出了引力场方程和自由粒子运动方程的一般形式。它们有着较为广泛的适用性。已表明广义相对论、ECSK理论及R+R2+T2型有挠引力理论等均可作为特殊情况纳入这个体系之中。
    The general forms of field equations and free particle's equations of motion for theories of gravitation are derived from the generalized Lagrangian densities of matter fields and free gravitational fields with the aid of invariant property in the (εmn,ξμ) transformations. The General Relativity, the ECSK theory and the general type R+R2+T2 theory of gravity with torsion are shown all to be the special case of the theory given in this paper.
    • 基金项目: 国家自然科学基金
计量
  • 文章访问数:  8048
  • PDF下载量:  851
  • 被引次数: 0
出版历程
  • 收稿日期:  1991-12-18
  • 修回日期:  1993-04-06
  • 刊出日期:  2005-07-10

/

返回文章
返回