搜索

x

留言板

尊敬的读者、作者、审稿人, 关于本刊的投稿、审稿、编辑和出版的任何问题, 您可以本页添加留言。我们将尽快给您答复。谢谢您的支持!

姓名
邮箱
手机号码
标题
留言内容
验证码

化学反应的统计理论

霍裕平 胡希伟

引用本文:
Citation:

化学反应的统计理论

霍裕平, 胡希伟

THE STATISTICAL THEORY OF CHEMICAL REACTIONS

HUO YU-PING, HU XI-WEI
PDF
导出引用
  • 本文试图建立化学反应体系涨落的统计理论。我们从刘维方程出发,利用含时间的投影算子技术,得到密度涨落的分布函数及特征函数所满足的方程。基本结果与我们唯象理论的广义Master方程一致。最后讨论了统计理论对唯象理论的修正项及其对涨落波谱的影响。
    In this article, a quantum statistical theory of fluctuation in chemical reaction systems has been developed. Starting from the Liouville equation, the equation for characteristic function and distribution function of density fluctuation has been obtained by projection operator method. The results confirm our previous phenomeno-logical theory. Finally, the correction terms of statistical theory and its influences on spectrum of fluctuation waves has been discussed.
计量
  • 文章访问数:  3524
  • PDF下载量:  502
  • 被引次数: 0
出版历程
  • 收稿日期:  1981-12-07
  • 刊出日期:  2005-07-21

化学反应的统计理论

  • 1. 中国科学院等离子体物理研究所

摘要: 本文试图建立化学反应体系涨落的统计理论。我们从刘维方程出发,利用含时间的投影算子技术,得到密度涨落的分布函数及特征函数所满足的方程。基本结果与我们唯象理论的广义Master方程一致。最后讨论了统计理论对唯象理论的修正项及其对涨落波谱的影响。

English Abstract

目录

    /

    返回文章
    返回