戴栋 马西奎

戴栋, 马西奎

CHAOS SYNCHRONIZATION ON USING INTERMITTENT PARAMETRIC ADAPTIVE CONTROL

DAI DONG, MA XI-KUI
  • 提出了在两个不同参数混沌系统的同步中基于间歇性参数自适应的控制方法.在选择合适的间歇反馈周期N和反馈系数r的情况下,可以获得满意的同步结果.以logistic映射为例进行了计算机模拟.结果表明:适当选取反馈系数r,可以以很小的控制代价实现预定的同步目的.
    In this paper,a method based on intermittent parametric adaptive control algorithm is presented for chaos synchronization.A satisfactory result of chaos synchronization is obtained in the case of appropriate intermittent feedback period N and feedback coefficient r.A simulation on two logistic maps with different parameters is conducted.The results show that chaos synchronization will be achieved at very low cost of control when feedback coefficient r is adopted appropriately.
  • 收稿日期:  2000-12-17
  • 刊出日期:  2001-07-20

• 1. 西安交通大学电气工程学院,西安710049

摘要: 提出了在两个不同参数混沌系统的同步中基于间歇性参数自适应的控制方法.在选择合适的间歇反馈周期N和反馈系数r的情况下,可以获得满意的同步结果.以logistic映射为例进行了计算机模拟.结果表明:适当选取反馈系数r,可以以很小的控制代价实现预定的同步目的.