电磁导弹在任意二维金属目标上的后向散射

文舸一 阮成礼 林为干

电磁导弹在任意二维金属目标上的后向散射

文舸一, 阮成礼, 林为干

BACKSCATTERING OF ELECTROMAGNETIC MISSILES BY A PERFECTLY CONDUCTING CYLINDER WITH ARBITRARY CROSS SECTION

WEN GB-YI, RUAN CHENG-LI, LIN WEI-GAN
  • 研究任意二维金属目标对二维电磁导弹的散射规律。研究结果表明,当一个能量衰减速率为r-ε(0-εR/(2r+R),其中R为目标镜像点处的曲率半径。
    In this paper, we present a general study on backscattering of electromagnetic (EM) missile by a perfectly conducting cylinder of arbitrary cross section. We find that, when an EM missile with energy decreasing as r-ε(0 -εR/(2r + R), where R is the radii of curvature at tie specular point of the target.
  • 收稿日期:  1991-12-09
  • 刊出日期:  2005-07-03